Над 20 атрактивни работилнички Ви очакват на Детски арт фестивал „ПРОМАЯ“

Стара Загора кани всички малчугани, младежи и родители на първия Детски арт фестивал „ПРОМАЯ“. Той  ще се проведе на 13 септември 2022 г. от 10.30 часа до 17.00 часа и на 14 септември от 10.00 до 13.00 часа на Кестеновата алея в парк „5-ти октомври“ в Града на липите. Ще има организирани над 20 арт работилнички и творчески занимания, които развиват въображението, носят разнообразни умения и създават нови приятелства.
Организаторите – Култура и туризъм към Община Стара Загора, Travel Craft Club и Читалище Родина са подготвили множество разнообразни дейности, напълно безплатни, в които децата могат да вземат участие, да творят и да отнесат направеното вкъщи.
През първия ден ще има МАГИКА – шоу с научни експерименти за деца . По време на тази програма ще ви понесем върху любимия на деца и възрастни „облак на щастието“; ще създадем вълшебните балончета, които като докоснем, се превръщат в дим; ще овладеем огъня само с една ръка и ще пресъздадем големия взрив; ще направим гейзер, изригващ многобройни красиви балончета… Вярваме, че ще разпалим въображението и любознателността на всички деца. Шоуто с научни експерименти като част от Фестивал „Промая“, ще се проведе на 13 септември от 11.00 ч. до 17.00ч., като на всеки 30 минути програмата ще започва отначало.
В началото и в края на първия ден ще има шоу с големи сапунени балони, а през двата дни организаторите са подготвили над 20 атрактивни творчески работилници за занимания на децата:
– Еко ателие,
– Цветно пликче сам сгъни,
– Нарисувай свое магнитче,
– Изработка на животни от помпони,
– Ателие за книгоразделители,
-Слънчица с дървени модули,
– Бижута от мъниста,
– Комбинативни колажи,
– Изложба на измислени създания,
– Оцветяване на културните забележителности на Стара Загора,
– Изработка на 3Dмакет на Художествената галерия,
– Работилница за пластилин с естествени бои,
– Рисуване с боички,
– Садене на подправки,
– Направи си сам ароматизатор,
– Глинена работилница,
– Изработка на маски за лице,
– Рисуване върху лица,
– Вълнена работилница,
– Рисуване с тебешири по асфалт и др.
Ще ви очакваме на 13-ти и 14-ти септември 2022 г. в парк „5-и октомври“!
Входът е свободен 🙂