Детски арт фестивал „Промая“ организират в парк „Пети октомври“

Всички малчугани, младежи и родители имат покана за първия Детски арт фестивал „Промая“, който ще се проведе в Стара Загора. Събитието е два дни – 13 септември  от 10.30 до 17.00 часа, и 14 септември – от 10.00 до 13.00 часа в парк „Пети октомври“. По Кестеновата алея ще има организирани арт работилнички, които ще приканват към творчество и групови занимания.

Организаторите – Община Стара Загора, Travel Craft Club и НЧ „Родина-1860“, са подготвили повече от 20 разнообразни дейности, напълно безплатни, в които децата могат да вземат участие, да творят и да отнесат направеното вкъщи.

През първия ден ще има шоу с научни експерименти за деца. Домакини ще бъдат МАГИКА. „Облак от щастие“, сътворен от вълшебни балончета, превръщащи се в дим при допир, овладяване на огън с една ръка, както и пресъздаване на „Големия взрив“, гейзер и още куп научни вълшебства ще очароват малки и големи. Демонстрацията на магията на науката ще започне в 11.00 часа и ще продължи до 17.00 часа, като на всеки 30 минути ще започва отначало.

Няма как детският празник да не включи и любимите сапунени балони. Ще има още атрактивни занимания като еко ателие, „Цветно пликче сам сгъни“, рисуване на магнитчета, изработка на животни от помпони, Ателие за книгоразделители, слънчица с дървени модули, бижута от мъниста, комбинативни колажи, изложба на измислени създания, оцветяване на културните забележителности на Стара Загора, изработка на 3Dмакет на Художествената галерия и много други пробуждащи въображението дейности. Входът е безплатен.