Прелюбопитни прояви организира през месец септември Община Стара Загора

Първото събитие започна още на 31 август 2022 г. и ще продължи 5 дни, уточни за медията ни Диана Атанасова, началник на отдел „Култура“. -Това е Биреният фест, който е еднакво атрактивен за млади и стари. Изпълнен е с веселие, приятелски срещи и нови запознанства, с превъзходна бира и мезета и разбира се – с концертни програми на най-добри групи и любими изпълнители.

На 2 септември 2022 г. от 18:00 ч. в зала „Лубор Байер“ ще бъде открита живописна изложба „Злати Златев“ (1942-2021) посветена на 80-годишнината от рождението на художника Злати Златев.

Общинският фолклорен ансамбъл „Загоре“ ще участва на 4 септември в Национален преглед на ансамблите в Пазарджик. Вечерта от 18:00 ч. има самостоятелен концерт.

На 6 септември от 10:30 ч., в парк „Пети октомври“ ще се проведе общоградски ритуал посветен на 137 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Послучай официалния празник, на този ден Ансамбъл „Загоре ще изнесе от 11:00 ч. концерт на общинския площад; от 13:30 ч. ще изнесе концерт в село Пряпорец; в 17:30 ч – в село Малко Къдиево.

На 6 септември от 20:30 ч. с концерт на Лили Иванова ще бъде открит напълно реновирания Летен театър.

На 7 септември е Европейската нощ на литературата – по отделна програма.

На 13 и 14 септември в парк „Пети септември“ е детският арт-фестивал „Промая“- по отделна програма. Главен организатор е НЧ „Родина“.

На 16 септември ще се отбележи 147 години от Старозагорското въстание 1875 г. с поднасяне на венци и цветя на паметниците, свързани със събитието.

На 20 и 21 септември 2022 г. в Регионален исторически музей ще се проведе Национална научна конференция на тема „Културно-просветна и благотворителна дейност на Българската православна църква в периода от Освобождението до 1944 г.“ На 20 септември на арт алеята в парк „Пети октомври“ ще бъде открита фотоизложба на същата тема.

На 22 септември в парк „Александър Стамболийски“ (Алана) ще се чества официалният празник Ден на независимостта на България.

На 23 септември се провежда традиционната Нощ на изкуствата – по отделна програма. До 7 септември се събират предложенията на културните институти.

От 23 до 27 септември Стара Загора става домакин на Международния театрален студентски фестивал Данаил Чирпански – по отделна програма.

От 23- 25 септември се провежда Фестивал на виното „Августиада“- по отделна програма.

Долап.бг