ХХV габровско биенале на хумора и сатирата гостува в Стара Загора

ХХV габровско биенале на хумора и сатирата гостува на Спасителния център за диви животни в Стара Загора!
Изложбата ще бъде открита на 10 август 2022 г. в 14:00 часа. Гостите и доброволците на Центъра ще имат възможност да я разгледат до края на месеца. Гостуването ѝ е съвместна инициатива с партньорите на Музея на хумора и сатирата от Зелени Балкани.
През 2022 г. Музеят на хумора и сатирата в Габрово навършва заветните 50 години. Тази златна годишнина съвпада с 25-тото издание на Габровското Биенале, един от най-мащабните международни форуми за изкуство в България.
Тази година то може да се похвали с три изложби с участието на над сто артисти от цял свят. Темата е Икономия на средствата, актуална не само заради пословичната габровска пестеливост, а и с оглед на все по-критичната нужда от икономисване, запазване и грижа за ресурсите в световен мащаб.
„За тази изложба подбрахме малка част от творбите, селектирани от международно жури в раздел „Карикатура“. Те ще Ви усмихнат, но и със сигурност ще Ви дадат храна за размисъл“- уточняват организаторите. – В Музея на хумора и сатирата между 20 май и 30 септември 2022 г. ще можете да разгледате нашите трите изложби – журираните селекции „Карикатура“ и „Съвременно изкуство“, както и кураторската изложба „Тренинг за чувствителност“, в пълния им разкош.

Д-р Христина Клисурова