Все повече са почитателите на уикендразходките по улиците на Стара Загора

На 6 август 2022 г. се проведе предпоследната за сезона „Поетична разходка по улиците на Стара Загора“! Тя бе изпълнена с много изненади и любопитни моменти. Всички участници се включваха със свои спомени и факти и направиха обиколката още по – интересна и приятна.
Посетихме Къщата на Архитекта, където домакинът ни Райна ни посрещна с чаша освежаваща напитка, подаръци от сърце, любопитни истории и интересни факти за лятната им инициатива „Книжарница в Куфар / Bookstore in a Suitcase“…
Г-н Мариан Илиев, съвсем импровизирано, ни разказа за живота и работата на архитект Христо Димов, проектирал голям част от сградите в Стара Загора, в това число и къщите на семейство Ханчеви, които са част от поетичния ни тур.
В края на разходката ни поетът Жельо Желев зарадва всички, като прочете свои стихове и разказа за творчеството си. Той е един от съвременните творци на Града на поетите.
Специална изненада имаше и за нашия очарователен и много знаещ гид Ива Духтева, която получи благодарствени писма от признателни участници в обиколката .
Туристически информационен център – Стара Загора