За 11 дни дарители събраха неотложни средства за Спасителен център „Зелени Балкани“

За 11 дни приятели на „Зелени Балкани” събраха сумата, необходима за заплащане на електричеството на Спасителния център за диви животни  в Стара Загора. Над 250 дарители откликнаха на молбата  и дариха общо 19500 лв. за двете бази, разположени на 14 декара площ – за да могат да работят електрическите уреди в тях.

На 19 юли от „Зелени Балкани” обявиха:  „Настанаха трудни времена за Центъра ! Всичко поскъпна. За сега, криво – ляво се справяме с останалото, но сметките ни за ток скочиха ДО НЕБЕТО! Вече сме изразходвали сумата, която бяхме планирали за цялата 2022 г. Тъй като си плащаме тока, не като частно лице, а като фирма!!!!! Ето, защо се обръщаме за помощ към всеки, който може да помогне! Трябват ни, по груби сметки още около 19,500 лв” .

От Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани” подробно описаха в своя зов за помощ , какви електрически уреди ползват, които са от първостепенна важност за работата на специалистите.  „А всички тези неща ни трябват, за да се грижим за повече от  1200 пациента, приети в амбулаторията на Центъра от началото на годината и още около 500 стационарни птици и техните над 200 малки във волиерите ни, част от програмите ни за поддържане или завръщане на защитени видове птици у нас! Именно, за да продължим да помагане на ранената дива природа на България, ви молим за помощ. И …. благодарим предварително! Не ние, дивите ни пациенти ви благодарят!” – така завършваше емоционалното послание за помощ.

И  средствата бяха за 11 дни. На 30 юли от Центъра „Зелени Балкани” обявиха край на кампанията и благодариха на всички дарители, въпреки че желанието за даряване не стихва.

Чудесна новина в това знойно лято!

Долап.бг