Вкусно с Evia`s kitchen – Рецепта за кейк с кайсии

Кулинарна работилница Evia`s kitchen ще очаква любители на здравословните и бързи рецепти на 13-и август, от 10.00 часа на Кестеновата алея в парк „Пети октомври“.

 Благодарим за предоставената рецепта!

Да ви е вкусно!

 КЕЙК С КАЙСИИ /без глутен, захар, млечни, зърнени/

Продукти:

4 яйца

6 с.л. кокосова захар/или ксилитол/ или еритритол

2 с.л. светъл сусамов тахан

2 с.л. агаве/или кленов сироп/ или мед

8 с.л. вода

2 с.л. бадемово брашно

4 с.л. кокосово брашно с ½ ч.л. бакпулвер

4 с.л. кокосови стърготини /фини/

300-400 гр. кайсии на едри парчета

още 1 с.л. кокосова захар/или ксилитол/ или еритритол за поръсване

още 1-2 с.л. кокосови стърготини за поръсване

1-2 с. л. тиквено семе за поръсване

Яйцата и кокосовата захар/ или ксилитола се разбиват с миксер и щипка сол, прибавят се тахана, агавето, водата и се разбъркват с миксер също.

После добавяме бадемовото и кокосовото брашно с бакпулвера, както и кокосовите стърготини и продължаваме с миксера.

Изсипваме подготвената смес в квадратна неголяма тавичка, предварително намаслена и поръсена с кокосово брашно. Върху тестото подреждаме плодовете и поръсваме със захарта/ксилитола, кокоса и тиквеното семе.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20-25 минути в зависимост от дебелината на тестото.

Този сладкиш става по-сочен като престои няколко часа, както е с всички печива с плодове.