„Самотата в съвременния човек/свят“е новата лятна премиера на Старозагорския куклен театър

На 20 юли 2022 г. от 19:30 часа Държавен куклен театър Стара Загора ще представи премиера на новата продукция за възрастни“Самотата в съвременния човек/свят“. Това е ко-продукция с Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, Плевен.

През юни 2021 година на сцената на Старозагорския куклен театър се проведе първият по рода си театрален уъркшоп, организиран от АКТ-УНИМА, България. Темата беше „Самотата в съвременния човек/свят“ и имаше за отправна точка поезията на Цветелина Вътева и Антония Антонова . Целта беше изследването на самотата като феномен в живота на съвременния човек/свят. Принципът на работа в лабораторията бе с акцент да бъдат провокирани всички творци, за да може всеки да мине през своята визия за самотата. А целта бе всички участници – сценографи, актьори, приложни художници, осветители и др., да разширят творческия си инструментариум, да надскочат зоната си на комфорт. Тъй като резултатът беше толкова значим и вълнуващ, решихме че животът и показът на тази лаборатория трябва да продължи, като продуцираме спектакъл. Това решение даде старта на колаборацията между Държавен куклен театър Стара Загора и Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ Плевен.

На 20 юли 2022 г. в 19.30 часа публиката ще види готовия, завършен театрален продукт. Режисьор на „Самотата в съвременния човек/свят“ е Веселка Кунчева, сценограф – Мариета Голомехова, композитор – Милен Апостолов. Това е едно категорично трио, с категорични награди. Екипът е почти абониран да получава престижни национални награди през последните години. За нас това е истинско предизвикателство за работа, но и голямо удовлетворение от постигнатите резултати.

                                       „САМОТАТА В СЪВРЕМЕННИЯ ЧОВЕК/СВЯТ“

по текстове на Антония Антонова и Цветелина Вътева

драматизация и режисура Веселка Кунчева

текст на песните Веселка Кунчева

сценография Мариета Голомехова

асистент-сценографи: Ваня Плачкова, Елица Маринова, Сияна Пейчинова и Ясмин Манделли

музика Милен Апостолов

вокали на песните: Полина Христова. и Цвети Пеняшки

участват: Анна-Валерия Гостанян, Валентин Василев, Деница Дончева, Елица Матева, Ива Николова, Иван-Александър Дойчев, Ивана Бобойчева, Йордан Тинков, Любомир Желев, Маргарита Костова, Марияна Петрова

Повече информация можете да намерите на нашия сайт www.pierrot-bg.com и на страницата ни във Facebook Куклен театър – Стара Загора.

Мариела Кралева