Благотворителен международен детски фестивал събира на една сцена децата на България и Украйна

Специални гости на събитието ще са групата KAZKA, а голямата награда за победителя е авторска песен от световноизвестния продуцент Руслан Квинта

На 15 и 17 юли, за първи път в София, ще се проведе фестивалът United Kids. Специален гостна големия и престижен международен детски форумще бъде известната група „KAZKA“, прочута у нас с хита си „Плакала“. Групата е посланик на съвременната украинска музика, лидер в редица радиокласации, с възпроизвеждане на песните им над милиард пъти в различни платформи.

Основната цел на United Kids Festival е да подкрепи талантливите деца, да сподели знания и опит с младото поколение.Тази година фестивалът си поставя за цел да привлече повече внимание към талантливите украински деца, които бяха принудени да напуснат домовете си поради военните действия в страната.  По време на всички събития ще се организира набиране на средства за заплащане на часовете по музика за тези, които към момента нямат такава възможност.

Основателите на фестивала са украинци, начело с известния украински композитор Руслан Квинта, който е работил като продуцент на най-високо оценяваните телевизионни предавания в Украйна, сред които „The voice“- за деца и възрастни, както и селекцията на Украйна за Евровизия. Руслан е автор на хитове на София Ротару, Ирина Билик, ALEKSEEV, „KAZKA“.  Той ще оглави и високо компетентното международно жури в състав: солистката на група „KAZKA“ Александра Заритска, народната певица от Украйна Катерина Бужинска, основателят на творческото училище в Киев – Super School, вокален педагог, автор и композитор Влад Зеленски, актрисата и модел Лана Павлова, вокалистът и вокален педагог на предаването „Гласът на България“ Теодора Орешенска и финалистът на шоуто Георги Костадинов.

„Благодаря за доверието към конкурса! Получихме около 350 заявки за участие, които след първоначален подбор сведохме до 70. Изключително трудно беше да изберем кои 40 от децата да се изявят на фестивала. Основното ми желание беше те да се откъснат от тъжните новини и поне за малкo да се гмурнат в яркия свят на музиката и песните.“, съобщи в навечерието на събитието Руслан Квинта. Той допълни, че химнът на фестивала е почти готов, като се правят последните щрихи в неговото аранжиране.

United Kids  се провежда в рамките на Sofia Summer Fest. Сцената ще бъде разположена в близост до музей „Земята и хората“.Музикалният конкурс е за деца от 6 до 16 години включително. Те ще се състезават в 5 вокални категории:

Деца 6-9 г

  • Деца 10-12 г
  • Деца 13-16 г
  • Народен вокал (соло)
  • Групово пеене

Наградният фонд на фестивала е 3000 лева. Всички участници ще получат сувенири със символите на United Kids Festival, награди от партньори, а на победителите ще бъдат връчени грамоти и символични парични награди.Победителят на Гран При ще получи като подарък авторска песен от председателя на журито – Руслан Квинта.

Повече информация може да намерите в сайта на фестивала: www.unitedkidsfestival.com/

 При интерес за медийно отразяване и партньорство, може да се свържете с организатора на събитието:

Андрей Войников – 0878469965.