Старозагорци с големи сърца правят живота на бежанците по-лесен

Колко често ви се налага да перете на ръка? И за колко време?

Вече три седмици близо 50 украинки, настанени с децата си на Старозагорските бани, използват автоматична перална машина закупена със средства на дарители. Пералнята е предоставена на хотела за ползване за срока на пребиваване на бежанците от Украйна. Уредът е нов, с голям капацитет и гаранция.

Администрацията осигури помещение и монтираха пералнята. Заедно изготвихме формуляр за записване, за да може да се осигури достъп на всички желаещи да използват уреда. С малки стъпки правим живота на хората по-лесен.

За закупуване на пералнята използвахме средствата, които Държавен куклен театър Стара Загора събра по време на обявената кампания в подкрепа на украинските бежанци на територията на Стара Загора. Те бяха едни от първите, които ни подадоха ръка и направиха специално представление с благотворителна цел. Благодарим на всички приятели на театъра, които са направили своето дарение!

Събраната сума е 955 лв. Пералнята е купена по време на акция с намаление за 655 лв. С останалата част от средствата са купени различни видове лекарства.

Можете да ни подкрепите в усилията ни да правим живота на хората малко по-лесен, като направите дарение тук: https://www.platformata.bg/…/1594…/details/campaign.html

Обществен дарителски фонд- Стара Загора