Електронно табло ще информира в реално време кога се ражда бебе в Стара Загора

Електронно табло ще съобщава в реално време кога в Стара Загора се ражда бебе. Инициатори на тази инициатива са местният Ротари клуб, който цели да превърне цифрите в нещо положително, като раждането на нов живот, заяви Васил Демирев, президент в оставка на организацията, цитиран от Радио „Стара Загора“.

Познатото за всички старозагорци място за срещи, известно като „Часовника“, ще се превърне в място за добри новини, обещават организаторите на инициативата, споделя още на сайта си Радиото.
Електронното табло ще работи на принципа на приложение, чрез което трите АГ болници в града ще предоставят информация в реално време за новородените бебета в отделенията. Освен часът и датата на раждане ще бъде изписвано и първото име на новороденото. Тази хубаво новина ще бъде съпроводена от звуков сигнал.

Очаква се електронното табло да бъде монтирано до дни и съвсем скоро старозагорци ще имат възможността да са сред първите, които ще научат за появата на бебе в една от трите АГ клиники в Стара Загора. През останалото време ще върви обобщена информация колко бебетата са се родили от началото на годината.