Летният звезден афиш на Старозагорския театър „Гео Милев“

През лятото на сто и втория художествен сезон на Драматичен театър „Гео Милев“, театралите са подготвили няколко интригуващи изненади за своите почитатели.

Да помечтаем под звездите!
„Сън в лятна нощ“ – най-новата премиера за този сезон! Едно от най-ярките представления, на които старозагорската публика се е радвала в последните години. Мечтателната, феерична постановка, разкриваща нови страни от таланта на актьорите. Сценографията ни пренася в интимността и еротиката на огромна божествена спалня, а костюмите са предизвикателни, красиви и събуждат фантазията. Шекспир, в кристалния превод на Валери Петров, звучи звънко от сцената и стига право до ума и сърцето на зрителя. Елфи и хора, балетисти и артисти, деца и възрастни се пренасят в една чаровна любовна феерия.

За пръв път театърът ще играе на сцената на Античен форум “Августа Траяна“ – мечтано място за мащабни представления. С любезната подкрепа на Община Стара Загора и Държавна опера Стара Загора, мечтите ще се превърнат в реалност, а може би след време и в традиция. Усвояването на нови пространства и тяхното превръщане в иновативни места за среща с театралното изкуство е част от програмата на новия директор Светла Тодорова. Един нов начин да направим любимата си публика щастлива под звездното небе на Стара Загора.

Сън в лятна нощ“ ще се играе на 7 и на 16 юли 2022 г. от 21:00 часа на сцена „Античен форум“.
Традиционно сезонът на ДТ „Гео Милев“ ще завърши
на сцена „Лапидариум“ в Регионалния исторически музей.
Там Вазовите
„Чичовци“ ще бистрят геополитиката на 12 и 13 юли от 21:00 часа. Смелостта и страховете, патриотизмът и интересът ще прииждат на талази в душите на героичните възрожденци, а семейните и световните битки ще ни стреснат за пореден път с неочаквано острата си актуалност към днешния ден.

Последните две представления за сезон 2021/22 също ще бъдат в Лапидариума: на 19 и 20 юли -„Пижама за шестима“, съвсем уместно за вечерния час – 21:00. Под звездите ще се вихрят любовни интриги, семейни забавления и абсурдни недоразумения по специалната рецепта на Марк Камолети.
А през септември…ни очаква нова премиера – „Суматоха“ по Йордан Радичков, режисьор е Дамян Тенев, много представления и предизвикателства!

Светла ТОДОРОВА