Седмокласниците на ОУ „Кирил Христов“ завършиха с тържествена церемония

Седмокласниците от четирите паралелки в ОУ „Кирил Христов“ Стара Загора получиха на 4 юли 2022 г. своите свидетелства за основно образование и се сбогуваха с любимото си училище на обща тържествена церемония. Особено емоционална беше раздялата на учениците с техните класни ръководители Йовка Янчева, Марияна Тодорова, Милена Танева и Нела Караманова. Директорът на училището Господин Балъкчиев и заместник-директорът по учебната дейност в прогимназиален етап Марияна Йотова поздравиха сърдечно 115-те възпитаници на учебното заведение за успешното завършване и им пожелаха да сбъдват смело мечтите си. Благодариха също за неуморния и всеотдаен труд на класните ръководители и на всички учители, които през годините водиха учениците по пътя на знанието. Ръководството отличи двете седмокласнички с най-високи резултати на НВО – Ивайла Стефанова от VII „в“ клас по български език и литература и Дарина Стоева от VII „а“ клас по математика. Отличниците от четирите паралелки също получиха специални грамоти. Заслужено бяха наградени и класните ръководители г-жа Янчева, г-жа Тодорова, г-жа Танева и г-жа Караманова, които произнесоха въздействащи речи с пожелания и напътствия към седмокласниците.

Водещи на празничната церемония, по сценарий на г-жа Милена Танева, бяха Павлина Антонова от VII „в“ клас и Ели Стоянова от VII „б“ клас. Програмата откриха с камерен народен танц „Рума мома“ малките възпитаници на хореографа Росица Събчева, сред които бе и Кристияна Мишева от III „г“ клас при ОУ „Кирил Христов“. Последва въздействащата песен „Къде си, вярна ти любов народна“ в изпълнение на вокално трио – Павлина Лъчезарова (VII „в“ кл.), София Чернева (VII „в“ кл.) и Маргрет Андонова (VII „а“ кл.), с ръководител г-жа Нела Караманова, учителка по музика. Във вълнуващия рецитал участваха също Ивайла Николаева и Мая Костадинова от VII „в“ клас. Настроението оживиха с ча-ча и самба грациозните момичета от ST dance клуб по латиноамерикански танци с треньор Стефан Дончев, сред които бе и талантливата Яна Баева от VII „г“ клас на ОУ „Кирил Христов“. Накрая всички седмокласници с вълнение запяха песента „Един неразделен клас“, която са изучавали при г-жа Караманова. Знаменната група, в състав Николай Димитров, Доника Иванова и Ваня Стойкова от VII „б“ клас, за последен път изпълни своето почетно задължение в края на учебната година. По традиция седмокласниците дариха на училището символично две туи и две маслинови дръвчета, по едно от всяка паралелка, за спомен от випуска. В простора полетяха балони с пожеланията на младите хора за бъдещето, което ги очаква с много надежда и светли мечти.

На раздяла учениците си обещаха, че никога няма да забравят ОУ „Кирил Христов“. Усмивки, цветя, сълзи, думи на благодарност, прегръдки, снимки за спомен – еуфорично се сляха в едно неповторимо като емоция преживяване, което всеки от седмокласниците ще отнесе със себе си. И ще скъта дълбоко в сърцето, на онова свидно за душата място, в което нарежда безценната броеница на своите лични спомени, които ще му дават сили по пътя напред и нагоре.

Таня Стоянова