Първенство в годината на Паисий Хилендарски – Станислав Милчев от 2 Основно училище спечели национален конкурс

Станислав Милчев от 6 „г“ клас на Второ основно училище „П.Р.Славейков” спечели първата награда в индивидуалното състезание на 12-ото издание на Националния проект „Народните будители и Аз”, категория мултимедия, 5-7 клас.

300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на безсмъртната му творба вдъхновиха проучването, ръководено от г-жа Елеонора Йорданова, преподавател по история в училището. Сред 235 творби работата на Станислав се открои с качества и родолюбие, които са чест за всяко училище.

Тържественото награждаване на  всички участници  в проекта бе на 8 юни 2022 г. в Гранд Хотел Пловдив /Новотел/. На събитието бе представена и издадената книга с отличените и наградени творби от VIII-мо, IX-то, X-то и XI-то издания на Проекта – СБОРНИК С ТВОРБИ НА УЧЕНИЦИ НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И АЗ. Всички училища, взели участие в Проекта, получиха по един екземпляр от книгата.

Вече 12 години Ротари клубовете на гр.Пловдив, заедно със Зонта Клуб – Пловдив и Община Пловдив организират и провеждат Националния проект „Народните будители и Аз” за ученици от 5 до 11 клас. Целта на проекта е всеки ученик да знае, кои са носителите на българския дух и на българщината в нашата история, както и да възпита младото поколение в родолюбие, толерантност и единение.

Честита награда на Станислав!

Екип на Долап.бг