За първи път в България – докторски рок фестивал в Стара Загора

На 8 и 9 юли 2022 г. в Стара Загора ще се проведе първият по рода си рок фест с участието на лекарски групи – Dr. Rock.

Това се случва изобщо за първи път в България. Рок фестивалът ще обедини появата на сцена на рок групи, в които свирят лекари. Да има поне един доктор в групата е единственото условие за участие в предстоящия рок фест Doctor Rock. Събитието ще се проведе на сцената на Античния форум „Августа Траяна“ в Стара Загора.

В първото издание на фестивала ще опънат жици рок бандите: Covers on Slippers – София, Restart Rock Band – София, The Doctors – Пловдив, GP Band – Бургас, A.CP.C – Велико Търново и домакините – LED 7 – Стара Загора.

Шестте групи от различни краища на страната ще вдигат градуса на двете старозагорски рок вечери под звездите с авторски парчета и техни версии на популярни рок пиеси.

Идеята за единствения по рода си лекарски рок фест у нас идва по време на Ковид пандемията, когато социалните контакти в държавата бяха стигнали почти до точката на абсолютната нула. Тогава д-р Станимир Трошев, известен офталмохирург и басист на LED 7 BAND, който в свободното си време често заменя операционната зала с репетиционна, представя проекта си за фестивал за непрофесионални „лекарски“ рок групи пред останалите участници в бенда и получава пълната им подкрепа. След малко ровене из Интернет и телефонни обаждания на приятели, идеята за рок фестивала започва да се превръща в реалност. Оказва се, че в България има много лекари – музиканти, желаещи да вземат участие.

Амбицията на организаторите на Doctor Rock Fest е той да се превърне в традиция и да се провежда ежегодно през първите горещи юлски вечери.

Началото на тазгодишния фестивал ще бъде дадено от 19:00 ч. на 8 юли, петък, а входът е напълно свободен!