IT гимназията отвори врати за кандидат-гимназисти и родители

На 18.06.2022 г., докато гимназисти търсиха решението на проблема с фалшивите профили, ученици и техните родители и приятели посетиха най-новата гимназията и се забавляваха в продължение на часове.

Разпределени на няколко отбора, водени от ученици на Професионална гимназия за компютърни науки и математически анализи (ПГКНМА) „Проф. Минко Балкански“- Стара Загора, кандидат – гимназисти, ученици от 5 и 6 клас на различни училища в града имаха възможността да се срещнат с екипа и ученици на IT гимназията, които разказаха повече за живота в училище, постиженията си и отговориха на всички въпроси, които ги интересуваха.
Бяха предвидени различни активности, чрез които кандидатгимназистите се запознаха с обучението в гимназията и кое прави училището уникално и предпочитано.
Срещата в IT кабинетите премина през дигитална анкета за запознаване и завърши с робо-игра като най-добрите получиха и стикери – подаръци, предоставени от Telerik Academy School.
Игри по математика и английски език бяха проведени в други класни стаи на гимназията, както и опити в STEM кабинетите по физика, биология и химия.
Среща и игри заедно с психолога на гимназията и спортни занимания във физкултурния салон впечатлиха гостите.
Родителите имаха възможност да се запознаят с учителите, да разгледат материалната база на гимназията и учебниците от новите учебни планове, по които учат гимназистите. Родители на настоящи ученици също се включиха в срещата, за да изразят своите впечатления.
Вратите на училището остават отворени за всеки, проявил интерес!

Майа Найденова

директор на IT– гимназията