Нов поетичен тур из улиците на Стара Загора Ви очаква

Старозагорският туристически и информационен център и този уикенд – 25 и 26 юни 2022 г. кани старозагорци и гости на вълнуваща разходка из улиците на стародавния град. Гид ще бъде сладкодумната и многознаеща Ива Духтева, която преди по-малко от месец, също поведе група от желаещи да научат повече за поетите на Стара Загора.

Маршрутът на първия тур беше – родната къща на Веселин Ханчев, на Кирил Христов, паметните знаци на домовете на Иван Хаджихристов и Иван Мирчев, Лилиевата къща, къща-музей „Гео Милев“, Музей „Литературна Стара Загора“.

Разхождайки се под ароматните липи ще стане дума и за други майстори на мерената реч, за писатели, артисти и творци, дали името още преди столетие на Стара Загора като културна столица на България.

Особено ценни са тези турове за учениците, защото ще усетят още по-ясно и вълнуващо романтичните вълнения на хората на духа.

Организаторите правят жестове и приятни изненади.

Тръгването е в 9:30 ч. Записването е предварително в Туристически информационен център Стара Загора, бул.“Руски“ № 27 на тел.: 042 627 098 и на адрес https://bit.ly/3QwL2A6

Долап.бг