Тракийският университет е домакин и съорганизатор на международна конференция

От 22-ри до 24-ти юни 2022 г. в комплекс „Старозагорски минерални бани“ ще се проведе Международна научна конференция: „Мултидисциплинарен подход за осигуряване нормалното функциониране на здравните и обществени системи при пандемични вълни“. Организатори, освен Тракийският университет и неговият Медицински колеж, са още Университет „Св. Паисий Хилендарски“ – Пловдив, Министерството на образованието и науката, Covid 19 Лаборатория за социални изследвания, Асоциацията на младите учени.
Пленарният доклад с провокативното заглавие „Ковид 19 и либералната демокрация – кое от тях си отива?“, предполагащо оживена дискусия, ще бъде изнесен от проф. д-р Даниел Вълчев, Декан на юридическия факултет на Софийския Университет, Министър на образованието и науката в периода 2005-2009 година.
В конференцията с доклади и постери ще се представят освен организаторите, още СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС, Великотърновският университет „Св.Св. Кирил и Методий“, Медицинските университети в София, Пловдив, Варна и Плевен, както и Медицинският институт на МВР – София, Университет по хранителни технологии Пловдив, Югозападният университет „Неофит Рилски“ , Благоевград, Университет по телекомуникации и пощи, София, Институтите по физикохимия и микробиология при БАН, Университетът в гр. Йоанина, Гърция.
Стоянка Пастърмова