В IT-гимназията се случи нещо прекрасно!

На 18 юни 2022 г. в Старозагорската IT– гимназия се случи нещо прекрасно! Ученици с профил IT от различни училища в града се събраха в Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи (ПГКНМА) “Проф. Минко Балкански“ и работиха заедно за да намерят решение на един от най- големите проблеми в социалните мрежи – фалшивите профили.

Учениците бяха разпределени в отбори, като всеки екип имаше младежи от различни училища и класове. Най-малкият ни участник беше едва в 6-ти клас, но вече със знания, желания и интереси да се развива в IT-сфера. Браво за смелостта да се включи наравно с „големите“.

Поздравления за всички участници от училищата ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“, ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и ППМГ „Гео Милев“. Те се справиха изключително и получиха подаръци от нашите партньори . За отборите, класирали се на първо, второ и трето място има и финансова награда.

Благодарности на всички организатори за усилията да се превърне този хекатон в истински празник на учениците, както и на жури, ментори и лектори.

Специални благодарности за нашите спонсори, без които хекатон нямаше да бъде възможен.

Майа Найденова

директор на ПГКНМА