Сантиментални откровения на поета Йордан Пеев

Каква чудесна бъркотия е Животът, как редува разочарования и радости?! Как на перваза на тъгата ни внезапно каца бялата сянка на Надеждата?! Как на мястото на обидата, покълват зелените стръкове на вярата , че нещо хубаво предстои?!Изумителен е нашият велик и може би единствен Живот!

Направо не знам откъде да започна . Докато вървяха репетициите с прекрасния хореограф Марио Пиаца, с режисьора проф. Виолета Горчева и звездния певчески състав воден от Михаела Филева, Тереза Бракалова, Борето Тасков, Ники, Валери, Денис , Ивон,/нямам място да изредя всички/ и вълшебния балет на Старозагорска опера под ръководството на великолепната Силвия Томова за предстоящата премиера на мюзикъла „ЕСМЕРАЛДА“ , чието либрето имах щастието да напиша, до мен пристигна великолепната новина поднесена ми от Елка Няголова:

От сърце поздравяваме новите членове на Славянска академия, утвърдени на заседанието тази вечер! Така изречено, звучи строго и твърде протоколно… Ако можехте да чуете отнякъде, приятели, каква топлота имаше в интонацията на всекиго, какво внимание към всяко обсъждано име, колко грижа за другите, тревога за онези, които отсъстваха, тревога за света… Докато ги слушах и гледах, и благославях технологиите, че въпреки разстоянията ни сближават, си пожелах да бъда дълго още сред тези свои приятели и колеги, с които по човешки можем да си кажем приказката, а като поети докрай да вярваме в силата на Словото! Но… колкото даде Господ…

В повечето случаи, когато приветстваме нови членове в Академията, все има един доминиращ език. Преди Коледа м.г. сред разглежданите кандидатури имаше трима кандидати от Сърбия: живият класик Перо Зубац, както и изтъкнатите поети Зоран Радисавлевич и Мирослав Тодорович. Сред тях – една обичана поетеса от Русия – Ирина Верина – Михалкина.

Тази вечер членове на Академията станаха две поетеси от Хърватия, една от Босна и Херцеговина и двама знакови български поети, които защитиха честта на днешната ни поезия.

Честито! И на добър час, колеги и приятели! Не знаем кой и какво ще напише тепърва, но се надяваме ЗАЕДНО, със Слово и добротворчество да лекуваме този наш… болен свят!

https://m.facebook.com/story.php…

Изумително!!!

Нямам думи да изразя благодарността си да бъда част от това великолепно славянско семейство на творци…Сполай Ви от цялото си сърце за оказаната чест!Честито и на другите новоприети четирима членове! С нетърпение очаквам бъдещите ни срещи!Бъдете!

А на 20 юни 2022 г. очаквам с повече от вълнение срещата ми с ученици от 7 клас на Основно училище “ Кирил Христов“Стара Загора, за да им прочета мои стихове и да им изпея авторски песни!

И съвсем леко ще повдигна завесата от репетициите на „Есмералда“ – мюзикъл по романа на Виктор Юго “ Парижката света Богородица“, публикувайки малко снимки…

Това е грандиозен спектакъл за невъзможна любов, тъга, смърт и копнеж…Запомнете: 30 юни и 2 юли, от 21:00 часа на Античен форум „Августа Траяна“ Стара Загора.