В ОУ „Кирил Христов“ изпратиха четвъртокласниците с общо тържество

В слънчевото утро на 17 юни 2022 г. в двора на ОУ „Кирил Христов“, Стара Загора, озарен от детски усмивки и ведро настроение, ръководството на училището в лицето на директора Господин Балъкчиев, ученици, учители и родители заедно отпразнуваха изпращането на четвъртокласниците от петте паралелки с класни ръководители Елена Начева, Марияна Вълева, Цветелина Бойчева, Мима Бойчева, Елена Колева. Неотлъчно до тях бяха и колегите им от групите за целодневна организация Андония Неделчева, Мирослава Петрова, Стилиян Стоев, Галина Христозова. Директорът на училището Господин Балъкчиев и заместник-директорът Катя Георгиева поздравиха сърдечно децата по повод завършването на началния етап на основно образование и им пожелаха още много успехи по пътя на знанието. Те благодариха с въздействащи слова на техните преподаватели за положения труд, а на родителите изказаха признателност за доброто и ползотворно сътрудничество през годините.

Тържеството, озаглавено „Здравей, лято! Пеем, танцуваме и се веселим на раздяла!“, бе официално открито от чаровната малка водеща Нели Георгиева от IV „д“ клас. В последвалата поетично-музикална програма четвъртокласниците рецитираха, пяха и танцуваха, като се постараха да създадат хубав и весел спомен от последния училищен празник с любимите начални учители. Старт на програмата дадоха Зорница Гарджева от IV „в“ клас и вокална група „Алегра“. Последваха съчетания по художествена гимнастика на Василена Жукова и на Денислава Зафирова от IV „в“ клас. Присъстващите се насладиха и на изящния балет, представен от малката грация Магдалена Гроздева от IV „б“ клас. Участията на група сладкогласни момичета от IV „д“ клас и на талантливата певица Александра Стефанова от IV „г“ клас, с преподавател по музика г-жа Нела Караманова, зарадваха публиката с песните „Без радио не мога“ и „Децата искат“. Тракийските ритми на танца „Вода“ внесоха фолклорен щрих в празничното настроение, като изпълнението бе на сборната група по интереси „Народни танци“ с ръководител г-жа Караманова. Към пъстрата мозайка от разнообразни изяви на талантите на четвъртокласниците се присъединиха и ученици от IV „а“ и IV „б“ клас, участници в ансамбъл „Загорци“, които представиха „Джиновски танц“.

В края на празника, в който четвъртокласниците демонстрираха своите богати знания и разностранни таланти, директорът на училището г-н Балъкчиев ги поощри, като им връчи грамоти за отличен успех и за постигнати добри резултати. С грамота и медал бе отличена и ученичката Кристина Пандева от IV „в“ клас за спечеленото от нея първо място в VII Национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ под ръководството на Камелия Петкова, преподавател по компютърно моделиране. Директорът уважи специално и учителите на четвъртите класове, като им поднесе грамоти по повод успешното завършване в знак на признание за проявените професионализъм и всеотдайност в работата.

Таня Николова