Интересни прилики с органите на човешкото тяло – зеленчуци и плодове

+Пaрче морков е подобно на човешкото око. Научните изследвания показват, че морковите подобряват притока на кръв и функцията на очите.
* Доматите имат четири камери като в сърцето и са червени на цвят. Всички проучвания показват, че доматите са полезни за сърцето и кръвта.
* Гроздът е с форма на сърце, всяко грозде прилича на кръвна клетка, а изследванията показват, че гроздето е сериозна храна за сърцето и кръвта.
* Орехът има вид на малък мозък. Той е полезен за мозъчните функции.
* Фасулът има бъбречен вид и подобрява бъбречната функция.
* Целина, бок чой и ревен са подобни на костите. Тези храни са полезни за костите, съотношенията на натрий са равни и 23%. Ако нямате достатъчно натрий в храната си, тялото го изтегля от костите и костите стават слаби. Тези храни са полезни за вашия скелет.
* Патладжан, авокадо и круша са насочени към здравето и функциите на матката и шийката на матката на жените, а външният им вид е подобен на тези органи. Изследванията показват, че ако жените ядат авокадо веднъж седмично, той балансира хормоните, намалява нежеланото тегло след раждането и предотвратява рака на шийката на матката.
* Смокинята е пълна със семена и расте като виси по двойки на дървото. Смокинята увеличава броя и подвижността на сперматозоидите, а също така предотвратява мъжкото безплодие.
* Външният вид на сладкия картоф е подобен на панкреаса и балансира гликемичния индекс при диабетици.
* Маслината подпомага здравето и функцията на яйчниците.
* Грейпфрут, портокал и други цитрусови плодове са подобни на женските гърди и помагат за тяхното здраве и движение на лимфата.
* Лукът прилича на телесни клетки. Той помага за отстраняване на отпадъчните материали от всички клетки на тялото. Той дори причинява сълзи, които отмиват епителните слоеве на очите.