И този уикенд пъстри събития радват старозагорци

Джаз фестивал, хорово надпяване, Алея на художниците и още… Това предвижда програмата на инициативата „Уикенд събития под липите“ за идните почивни дни в Стара Загора.Поради лошото време, организаторите променят първоначалните локации както следва:

Съботният ден предоставя на старозагорци  Хоров фестивал на туристическата песен, който ще започне в 10.00 часа в ДТ „Гео Милев“. Отново в Драматичен театър, но от 16:00 ч. ще започне Петият фестивал на хоровото изкуство..По същото време под кестените в парк „Пети октомври“ ще се проведе арт инициативата Алея на художниците. При лошо време инициативата няма да се състои. Отново от 10.00 часа, стартира и поредният безплатен градски тур пред Туристическия информационен център. Участниците в него ще преминат „От Августа Траяна към Берое – градът между две епохи“.

В третият финален ден на Джаз фестивал Стара Загора ще присъства с емблематичното събитие „Джаз за деца“, което в събота ще дари на най-малките старозагорци букет от мелодии в 18.00 часа на Античен форум „Августа Траяна“. Час по-късно започва финалният концерт и магията на големите оркестри. Роял Дикси Бенд – Велико Търново и Военният биг бенд Стара Загора с диригент кап. Цветомир Василев ще партнират със солистите и любимци на публиката Милица Гладнишка и Цветомир Цанков, както и водещите тромпетисти Михаил Йосифов и Венцислав Благоев.

В неделя ще се проведе Регионален етап за област Стара Загора за излъчване на участници в XII Национален събор на народното творчество „Копривщица“. Музикантите ще се представят в салона на НЧ „Св. Климент Охридски- 1858“  от 9.30 часа. Вечерта ще бъде огласена и озарена от ВС „Усмивки“, които канят старозагорци на „Евъргрий концерт“ от 18.30 часа в залата на Културен център „Стара Загора“.

Красимира Кънева