СУ „Христо Смирненски“ споделя добри практики по програмата „Училища за пример“

Учителите Маргарита Илиева и Силвия Колева от СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора подготвиха и проведоха работилница на тема „Работа с родители“, в която взеха участие десетки учители и директори от страната. Представени бяха конкретни идеи за дейности, чрез които родителите могат да бъдат включени в училищния живот. Участниците имаха възможност да влязат в ролята на родители и ученици и да преживеят конкретни методи за работа с родителите. Особено полезна и интересна беше последната част от работилницата, в която учители и директори споделяха опит, идеи и добри практики свързани с ефективната работа с родители, което от своя страна допринася за повишаване на образователните резултати и благополучието на учениците.

Тематичното занятие е част от инициативите по повод финализирането на първата година от програма „Училища за пример“, в която СУ „Христо Смирненски“ е участник от 2021г.

Събитието се проведе в сградата на СУ „Емилиян Станев“, гр. Велико Търново.

Училища за пример“ е двугодишна програма на „Заедно в час“ за професионално развитие на училищни екипи. Фокусът ѝ е върху устойчиво подобряване на лидерските и преподавателски практики, които допринасят за успеха на всички ученици в училището.

***

Осмокласници и деветокласници от СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора и техните ръководители Милена Динчева, Албена Василева и Ваня Крачолова посетиха Международен младежки център – Стара Загора.

По време на гостуването си средношколците имаха възможност да разгледат центъра, да се запознаят с лятната програма за младежи, да участват в забавни мотивационни игри и във вкусна кулинарна работилница.

С много старание, желание и следвайки инструкциите на учителите си учениците приготвиха две красиви, сметанови торти.

СУ „Христо Смирненски” има дългогодишни традиции в съвместната работа с Международен младежки център – Стара Загора. От откриването на центъра през 2015г. до днес имаме изградени добри взаимоотношения на сътрудничество и сме работили съвместно по редица проекти.

Силвия Колева