Помощник-фармацевтите на Тракийския университет вече са популярни в цялата страна

Кратък филм за обучението на помощник-фармацевтите в Медицинския колеж в Стара Загора и презентация на зам.-ректора по учебната дейност доц.дн Нели Грозева – това бе почетното участие на Тракийския университет във Втората конференция на Асоциацията на помощник-фармацевтите, която се проведе в Пловдив.
ред повече от 150 участници от цялата страна, представители на фармацевтични и козметични фирми, производители и дистрибутори, доц. Грозева и нейният съавтор, доц. Надежда Петкова от Университета по хранителни технологии в Пловдив, съобщиха нови проучвания за 🌹фармакологичния ефект на лавандулата и маслодайната роза с презентацията, озаглавена „Фитохимичен профил, антиоксидантна активност и фармакологичен ефект на лавандула (Lavandula angustifolia L.) и цвят от маслодайна роза (Rosa damascena Mill.) За помощник – фармацевтите бе интересно да научат за десетките възможности на приложение на маслото и водата от тези уникални растения, не само в парфюмерията и козметиката, но и в медицината, както и в кулинарната и винена индустрия.
Студентите от Медицинския колеж ще имат възможността през новата учебна година да слушат лекции от водещи учени, които бяха поканени от доц. Грозева, а също така, да гостуват на някои от българските производители на хранителни добавки на билкова основа.🎋
Текст: Стоянка Цачева
На снимките: доц. Нели Грозева, доц.Надежда Петкова, Лиляна Петрова, председател на БАПФ, студенти-първокурсници по време на лабораторно занятие с преподавател Радостина Чакалова.