Наградиха най-добрите на Първия ученически кинофест – Стара Загора 2022 г.

Най-добрият филм е „Амбиция“ на Центъра за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР) – Стара Загора

Първото издание на Ученическия кинофест Стара Загора 2022 година е вече в историята. За участие във форума, който бе със състезателен характер, бяха получени 22 филма от 12 области. За участие бяха допуснати 11 ленти.

Филмите бяха оценявани от професионално жури с председател Николай Колев – ръководител на клуб по „Кино знание и сценаристика“ към ЦПЛР – Стара Загора и членове Светла Тодорова – директор на Драматичен театър „Гео Милев“, Ивана Бобойчева – актриса в Държавен куклен театър – Стара Загора, Андрей Андонов – кинорежисьор, продуцент и сценарист, Мирчо Христов – координатор на клуб „Филмарите“ към ММЦ – Стара Загора и Димитър Бонев – оператор в телевизия „Стара Загора“. Успоредно с него работеше Младежко жури в състав Магдалена Георгиева Гочева от клуб “Кинознание и сценаристика” към ЦПЛР – Стара Загора, Радост Добромирова Стоянова от клуб „Кинознание и сценаристика“ към ЦПЛР, Мария Станиславова Андреева от клуб „Кинознание и сценаристика“ към ЦПЛР, Теодор Тодоров Тодоров и Светломир Миленов Петков от Театрална школа ”Жест”, гр. Стара Загора.

Наградата за НАЙ-ДОБЪР ФИЛМ в размер на 2000 лв. е за „Амбиция“ на ЦПЛР – Стара Загора с режисьори Яна Илиева на 18 г. и Галин Недков на 19 г.

Наградата за НАЙ-ДОБРА ЖЕНСКА РОЛЯ в размер на 200 лв. е за Виктория Богомилова на 18 г. от филма „Гледна точка“ на сдружение МОНТФИЗ, София.

Наградата за НАЙ – ДОБРА МЪЖКА РОЛЯ в размер на 200 лв. е за Едислав Кундев на 17 г. от филма „Чувалът на мечтите“ на неформална младежка група от Стара Загора.

Наградата за НАЙ-ДОБЪР СЦЕНАРИЙ в размер на 200 лв. е за Гергана Рускова на 17 г. за филма „Спектър от чувства“ на театър „Драмеди“, София.

Наградата за НАЙ-ДОБЪР РЕЖИСЬОР в размер на 200 лв. е за Владимир Горанов на 18 г. и Боян Тодор на 19 г. за филма „Знаеш ли какво“ на неформална група от София.

Наградата за НАЙ-ДОБРО ОПЕРАТОРСКО МАЙСТОРСТВО в размер на 200 лв. е за

Галин Недков на 19 г. за филма „Амбиция“ на ЦПЛР – Стара Загора

Младежкото жури на Национален конкурс „Ученически кинофестивал – Стара Загора“ 2022 определи следните Поощрителни награди:

НАЙ-ДОБЪР ФИЛМ – „Три самотни истории“ на Кино-школа „Братя Люмиер“ към ЦПЛР-ОДК-Варна.

НАЙ-ДОБРА ЖЕНСКА РОЛЯ: Ема Велкова на 17 г. от филма “Покажи ми защо” на ученици от Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография, гр. София

НАЙ – ДОБРА МЪЖКА РОЛЯ: Теодор Дойчев на 17 г. за филма „Последни мисли“ на ученици от Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, гр. Стара Загора

НАЙ-ДОБЪР СЦЕНАРИЙ: Григор Дянков на 19 г. за филма “Последни мисли” на ученици от Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, гр. Стара Загора

НАЙ-ДОБЪР РЕЖИСЬОР: Божана Станева на 16 г. и Радина Романова на 19 г. за филма “Три самотни истории” на Кино школа „Братя Люмиер“ към ЦПЛР-ОДК-Варна

НАЙ-ДОБРО ОПЕРАТОРСКО МАЙСТОРСТВО: Владимир Горанов на 18 г. за филма „Знаеш ли какво“ на неформална група от София