Д-р Мария Славчева разказва как са живели старозагорци преди 100 години

В първия уикенд на юни (4 и 5 юни 2022 г.) от 10.00 часа ще се проведат безплатни обиколки по следите на времето в Стара Загора. Началната спирка на завладяващото пътешествие е Туристически информационен център.
Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще ни върне назад във времето и ще ни разкаже за някои от най-интересните места в града. Посетителите ще имат възможност да разберат малко повече за търговията през 20- те и 30-те години на миналия век, къде са ходили на пазар. Какво се е продавало в Халите и в малките магазинчета по онова време. Как са се случвали годежите и какви са били обноските между мъжете и жените преди 100 години. Някои от най-смелите участници ще се впуснат във вълнуващо предизвикателство, в което най-важно ще се окаже умението да се пазарят.
Местата в групите са ограничени до 20 човека. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група. За 5 юни – минимумът за група е 8 човека, при по-малко записани, турът няма да се състои.
Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център Стара Загора  под надслов „Стара Загора –  неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионален исторически музей – Стара Загора   и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора.
Желаещите могат да:
·         последват линка към формата за записванеhttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd5UdM-MsP78A1z8JPR-0RlgkzpltLp8rVMwvmaZn5PSs1HMg/formResponse
·         позвънят на телефон: 042/ 62 70 98
·         отидат на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27).

Гергана Цанева