Изложба на открито събра 50-годишната история на ППМГ „Гео Милев“

По повод 50-годишния юбилей на Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора на 2 юни 2022 г. бе открита фото изложба, събираща историята ѝ.

Благодаря от името на Община Стара Загора за всички Ваши постижения през годините. Продължавайте да градите успехи, да покорявате върхове, да образовате и обогатявате младите хора. Дерзайте по пътя на знанието!“, каза при откриването на експозицията Станимира Димитрова, началник на отдел „Образование“ на Общинска администрация.

На южната алея „Стара Загора“ на парк „Пети октомври“ са подредени елегантни фототабла със снимки, запечатали във времето спомените на ученици и преподаватели.

Искам да поздравя цялата училищна общност, защото това, което е Математическата гимназия днес, е благодарение на всеки един от Вас – ученици, учители, родители. Всички Вие сте били част от развитието на нашето училище. Ще завърша с мотото ни: „Ние носим духът на новия свят“, обърна се към присъстващите на събитието Мариета Петрова, директор на ППМГ „Гео Милев“.

Празничните дни за старозагорската гимназия продължават с интересна програма. На 6 юни (понеделник), в залата на Държавна опера Стара Загора ще се проведе концерт по повод юбилея. На 7 юни в гимназията ще има Ден на ученическото самоуправление. Бъдещият млад директор – Офелия Янакиева, също поздрави гостите на изложбата, открита днес.

Програмата включва още отчитане на резултатите от обявения литературен конкурс за есе на тема „ППМГ- духът на новия свят“, което ще се проведе на 8 юни, от 14.00 часа, в къща-музей „Гео Милев“. На 9 юни, от 13.00 часа, ППМГ ще бъде отворена за посещение и презентиране на специалностите и извънкласните дейности. За 10 юни, от 9.00 часа има предвидени спортни състезания под мотото „Спортни първояди“. Ден по-късно, от 12.00 часа, и демонстрационен волейболен мач в зала „Иван Вазов“. Среща на випуските на 50-годишната Математическа гимназия ще събере в двора на училището своите бивши и настоящи възпитаници от 16.00 часа на 11 юни. Водещ на събитието ще бъде Иван Динев – Устата.

Стефани Бабадалиева