Бог беше с нас, убедена е Ралица Стоянова, която грабна първа награда за женска роля на фестивала „Златната липа“ в Стара Загора

Днес усещам, че Бог беше с нас. Преодоляхме всички пречки, една след друга, сподели в интервю актрисата Ралица Стоянова броени минути, след като научи, че получава първата награда за ролята си на Лора в българо- френската лента „Жените наистина плачат“ на фестивала „Златната липа“ в Стара Загора. Тя пристигна за церемонията заедно с леля си Биляна Казакова.

Във филма Ралица участва заедно с майка си, режисьорката Катя Казакова, както и с вече холивудската звезда Мария Бакалова и големия български актьор Йосиф Сърчаджиев. 

Не мога да не споделя, че за провокативните снимки майка ми много ми помогна, за да се почувствам силна и свободна“, призна актрисата. “Бях се отдалечила от майка ми, бях си затворила пътищата към нея и всъщност по време на филма отново се сближихме. Вероятно защото изговорихме всичко премълчано и недоизказано. Винаги има път, важното е да го откриеш, да си повярваш, и това е верният път“, каза още Ралица. 

Тя не скри , че е преживяла катарзис след филма: „Преди мислех, че най-силната стихия като движеща сила е любовта. Сега вече знам, че е истината“, казва тя. И каза, че това вече го е признавала.

33-годишната Ралица Стоянова от септември 2013 г. е част от трупата на Драматично-куклен театър „Константин Величков“в град Пазарджик, където играе в представленията „Тримата братя и златната ябълка“, „Бяла приказка“, „Хензел и Гретел“, „Историята на храбрия оловен войник“ и други.

През 2017 г. участва в представлението „Гилгамеш“ на режисьора Елена Панайотова в Нов български университет, позната в Стара Загора с изключително успешната премиера на „Сън в лятна нощ“.

Ралица Стоянова е първата актриса, която получава номинация на Голямата награда на Фондация „Стоян Камбарев“. Носител е и на наградата „ Сивина“за млад актьор.

Жените наистина плачат“ е дебютът на Ралица в киното. Дебют, който директно я отвежда на световната сцена на най-големите фестивали. Тя е завършила актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Боньо Лунгов и доц. Мая Енчева и твърди полу на шега, полу на истина, че това е  „все едно си изкарал казармата“. Влюбва се в куклите още в първия миг, в който стъпва на сцената, както и в киното. Има планове и те са свързани с режисьора Магдалена Ралчева, директорът на фестивала „Златната липа“, който подготвя нова лента на историческа тема.

Останалото е още тайна. И Ралица не искат да я разкрива.

Д-р Румяна Лечева/БТА