ДИПЛОМИРА СЕ НАЙ-СМЕЛИЯТ ВИПУСК

С тези думи започна приветствието си към абсолвентите доц. д-р Таня Паскалева, Директор на филиал Хасково на Тракийския университет. Тържествената церемония събра цялото ректорско ръководство, представители на всички факултети, колежи и ДИПКУ, защото дипломирането на 60 студенти по специалностите медицинска сестра и акушерка се превръща в традиционен празник за региона.
Випускът е с много добър успех 5.12 и получи знания и практически опит в най-сложното време, точно в разгара на пандемията от Ковид 19. Затова и доц. Паскалева пожела на абсолвентите освен смелост, която те притежават, още решителност, доброта и състрадателност в новия път в живота.
Ректорът доц. д-р Добри Ярков нарече поредния хасковски випуск „слънчев“ , подчертавайки колко е важно завършилите сега, да останат в България и да се гордеят, че са възпитаници на Тракийския университет.
На дипломирането присъстваха кметът на Хасково Станислав Дечев, управителите на МБАЛ Хасково и Кърджали, където студентите провеждат своите стажове и където сега мнозина от тях работят.
Първа по успех е Айлин Мехмед, специалност акушерство, а Велимира Димитрова е първенецът на специалност медицинска сестра. Заедно със своите колеги те се заклеха да служат и се грижат всеотдайно за пациентите. Сториха това пред „превъплатената“ Флоранс Найтингел, медицинската сестра-герой от Кримската война, която завинаги промени грижата за болните.
Текст: Стоянка Цачева
Снимки: Ивалин Петров