Тържеството на абитуриентите на Детска градина №17 „Знаме на мира“

Със сигурност не сте чули на центъра на Стара Загора тези абитуриенти, дори някои от вас не се досещат за тях. Преди броени дни „се дипломира“, завърши Випуск 2021/2022 на Детска градина №17 „Знаме на мира“. Особено мило и тържествено бе събитието за деца, родители и учителите на 4 „а“ група! В своята тържествено украсена стая 24 малчугани казаха със стихове и песни „Довиждане, любима детска градина! Здравей, училище!“. Те разказаха на родителите си за дните в обичаната градина и колко добре са подготвени за първи клас:

„Слушам стихчета любими,

Приказки чета безчет“

И изписаха с букви най-силните думи, които човек произнася със специално чувство: Обич, Мама, Мир“.

Не по-малко развълнувани от любимите преподаватели на групата Милена Христова и Елена Дюлгерова, бяха младите родители, младите баби и дядовци, гости на този красив абитуриентски бал.

„Да, моят внук Влади завърши при най-добрите и любими на сърцето му учителки. Времето в градината за него и нас бе “ Миг като вечност“. Това е 4-годишна много силна връзка , магия , приятелство “ – споделя бабата на Влади Галина Димитрова .

„Преподавателите му са олицетворение на мир, спокойствие, любов и грижа . “ Здравейте г- жо!“ …..“ Довиждане г- жо! “ – така минаха ….4 години. Любовта и отношението към децата не се възпитава. Тя е сила, отговорност и ИСТИНСКА. Спокойствието да се “ справиш“ с 24 и повече деца! Всъщност това идва от енергията да ги приобщаваш до сърцето си и да станат част от душата ти поколения .  Нямам идея как се чувства човек , който вижда деца , поели по пътя на първите си стъпки , осъзнато към социализацията си ? И освен семейството ти да си отговорен за здравето и безопасността и сигурността и обичта ? Познавам един ЧОВЕК , не , цял екип от ЛЮБОВ  . Човек се ражда с призвание и е добре да го откриеш навреме. ХРИСТОВА, СЛАВОВА И ЛЮБИМАТА ЛЕЛЯ КАТЯ.  ПЕДАГОГ е степен на образование . ЛЮБОВ  е част от сърцето! БЛАГОДАРИМ ИМ ЗА ВСИЧКО. Няма думи,  които да  съберат в едно всяка мисъл , вълнение и тъга ……просто децата пораснаха .  От името на 4 А група на випуск 2022  и от всички майки, татковци, баби дядовци . БЛАГОДАРИМ ЗА  ВСИЧКО“ –  написа и изрече Галина Димитрова .

Абитуриентите от 4 „а“ група ще са част от голямото тържество на Детска градина №17 „Знаме на мира“  в чест на 1 юни. То ще се проведе в двора на градината на 31 май от 10,30 ч.

А през Новата учебна 2021/2022 г. любимата градина ще приеме нови две групи 3-годишни малчугани, които ще израснат обичани и обгрижвани четири години.

Детска градина № 17 ”Знаме на мира”, Стара Загора е открита през 1986 г.Сградата е реновирана по европейски проект през 2010 г.Намира се в тих и спокоен квартал, далече от оживени улици и булеварди. Дворът на детското заведение е добре озеленен и разполага с оборудвани със спортни детски съоръжения площадки за всяка една от шестте групи.В съответствие с държавните образователни стандарти в ДГ № 17 се отглеждат, възпитават и обучават 151 деца от три до седем годишна възраст. В детското заведение е осигурена благоприятна и позитивна среда за развитието на всяко едно дете.Предлагат се и допълнителни педагогически услуги – лечебна гимнастика, йога, футбол, спортни танци.Много добрата материална база и всеотдайната работа на екипа от 13 високо квалифицирани педагози и директора Диана Карашмалъкова превръщат детската градина в предпочитано място за децата на много старозагорци.

Екип на Долап.бг