„Страст“ и любов в новата изложба на Минка Добрева

„Страст” е седмата самостоятелна изложба на Минка Добрева, която се откри снощи /26 май/ във фоайето на Държавна опера-Стара Загора. „Моята съпруга за трети път организира своята изложба на това място, особено благодарни сме на домакините. Много от творбите и са вдъхновени от спектакли на Операта и Балета на Стара Загора. Когато твори, тя е водена единствено от страст и любов, затова и изложбата се казва „Страст” – каза в приветствените си думи към гостите Георги Добрев.

Много красиви думи за изложбата изказаха художниците Иван Арабаджиев и Ирина Колева. „Моето впечатление е, че Минка Добрева е изключително емоционален човек, което ѝ помага в работата с дълбоко емоционални теми, както се забелязва и в картините от настоящата изложба, а и от предишни нейни изложби. Картините са емоционални и докосващи душите. Долавят се вълненията и усещанията на автора и картините ни въвеждат в един пъстър свят. Минка Добрева надгражда творческия си път и се стреми към все по-задълбочено представяне на темите, по които работи. Пожелавам на Минка Добрева да продължава да твори, да бъде окрилена от вдъхновението и да радва всички нас с картините си и с умението да претворява света в тях” – каза Ирина Колева.

Две от картините си Минка Добрева подари на домакините – красива балерина в червени одежди за Силвия Томова и страстна изпълнителка на китара – за директора на Операта Огнян Драганов.

Пленителната изложба, в която има много цветове, много настроение, радост и ликуване на Живота може да бъде разгледана до края на месец юни.

Екип на Долап.бг