Красимира Готева получи престижната Награда „Шофар“

Красимира Готева, заместник-председателят на Организация на евреите „Шалом“ и председател от 2001 г. на Регионална организация на евреите „Шалом“ – Стара получи Награда „Шофар” на председателя на Организацията на евреите в България в раздел „За цялостен принос в развитието на еврейската общност в България“. Церемонията за връчването на наградите се състоя на 22 май в столицата.Красимира ГОТЕВА е старозагорка, еврейка по майчина линия, по е икономист. Семейна, с един син.

Всяка година председателят на Организацията на евреите в България „Шалом“ връчва своя награда за принос в развитието на българското общество, културата и науката и дейности, популяризиращи уважението, толерантността и разбирателството, позитивно представящи страната ни. Тази година наградите „Шофар“ се връчват за 19-и пореден път в категориите „За цялостен принос в развитието на еврейската общност в България“, „За утвърждаване на еврейската култура, наука и ценности“, „За доброволческа дейност“ и „За толерантност“.

Шофарът е рог на дива пустинна коза, живееща в скалистите и пустинни райони на Израел, чийто звук се използва от 1200 години преди новата ера като сигнал за различни ритуали, разказа председателят на Организацията на евреите в България Максим Бенвенисти, който връчи наградата на директора на програма „Христо Ботев“ Стефан Димитров. Постепенно звукът на шофара става символ на важни събития в живота на евреите. Когато чуе звука, човек се замисля за това какво е направил, къде е сгрешил. Идеята е, че шофарът буди съвестта и подтиква към размисъл.

Екипът на Долап.бг честити високата награда на Красимира Готева, която е изключително ценна личност в обществения живот на Стара Загора!

Долап.бг

снимки Личен архив