Поезия и музика озвучиха Къщата-музей „Гео Милев“

На 20 май 2022 г. , в навечерието на Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянскта книжовност Къщата-музей „Гео Милев“ посрещна старозагорските поети, членове на Дружеството на писателите. Проведе се традиционният Пролетен литературен салон. Този път той беше на открито, сред избуялата майска зеленина в двора на музея. Пред повече от 60 любители на словесното изкуство прозвучаха стихове, белязани с различни творчески почерци, но стоплени от човешко чувство и пролетно настроение.

Салонът беше открит от поета Таньо Клисуров, председател на писателското дружество, с думи за приближаващия празник 24 май, Денят на братята Кирил и Методий, на буквите, с които българите пишем най-съкровените си думи: любов, свобода, отечество.

Публиката аплодира сърдечно Искра Енева, Ботьо Буков, Пенчо Пенчев, Тоня Клисурова, Мира Дочева, Керка Хубенова, Мина Иванова, Йордан Атанасов, Кристина Божанова, Виолета Бончева, Стефанка Мирчева и Таньо Клисуров.

В паузите между отделните стихове с флейтата си помогна за създаването на подходяща лирическа атмосфера младият флейтист Димитър Гайдаров от Националната гимназия за музикални и сценични изкуство „Христина Морфова“.

На участниците в Пролетния литературен салон бяха поднесени цветя с пожелания за по-чести срещи с любителите на поетичното изкуство.

Таньо Клисуров