Премиера на мюзикъла„Лунна приказка“ представи Детска театрална студия „Метроном“

На 13.05.2022 г. старозагорската публика присъства на премиера на мюзикъла „Лунна приказка“, по музика на Петър Петров. Текст: Г. Богданова, постановка Боряна Кисьова. Това е последното произведение за деца, което композиторът създаде и посвети специално на малките артисти от Детска театрална студия „Метроном“ към НУМСИ „ Хр. Морфова“, Стара Загора.

Нежна музика, красиви костюми, вдъхновени деца! И посланието: „Който лете мързелува, цяла зима ще студува!“

Гости бяха и бивши възпитаници на „Метроном“, сега ученици в 10 клас в НУМСИ. Техен представител, Кристиян Данчев, каза от името на учениците:

Някои от вас се питат защо сме тук тази вечер!

Седем години ние бяхме част от Детска театрална студия „Метроном“. Имахме възможността да се докоснем до творчеството, да общуваме с човека Петър Петров.

Научихме се да бъдем екип. Научихме, че няма значение колко души са ти се обадили, какви обувки носиш, какъв цвят е кожата ти.

Важно е друго – кого обичаш и кого нараняваш. Застъпваш ли се за приятелите си? Побеждаваш ли невежеството и градиш ли увереността си? Харесваш ли хората заради самите тях, а не заради това, което притежават. И преди всичко – да живеем така, че да докоснем нечия душа!

Музиката е като молитва! И вдъхва вяра, че човек винаги има за какво да се хване в този живот! Въпреки изпитанията на съдбата!

Часове работа, но за нас бяха очаквани, желани, почувствани…

И отново сме заедно! – ТУК! Защото се обичаме!“

Те изпълниха „Песен на артистите“ от минал спектакъл „НамериЛИ време“ по Чудомир, постановка Боряна Кисьова, музика Петър Петров.

Зара Узунова докосна сърцата на всички с вълнуваща песен-…“Студена самота“. Това беше последното събитие по случай патронния празник на училището.

На добър час, деца! Очакваме нови творчески проекти!

Боряна КИСЬОВА