Десетки ученици се включиха в първия спортен празник за тийнейджъри в Стара Загора

По случай Международния ден на предизвикателството и спорта на 14 май 2022 г. в старозагорския парк „Артилерийски“ се проведе първият по рода си спортен празник за тийнейджъри „SporTeen Day”. В него се включиха десетки ученици от много старозагорски училища.

„Радвам се, че днес ще бъдем заедно на първия по рода си спортен празник за тийнейджъри. Пожелавам Ви не само в днешния ден да спортувате, а той да бъде във Вашето ежедневие“, обърна се към присъстващите зам.-кметът Красимира Чахова. Тя и началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов се включиха във волейболен мач.

Учениците мериха сили в състезания по минифутбол, баскетбол 3×3, волейбол, тенис на корт и дартс. За любителите на по-силовите спортове се проведе и демонстрация на канадска борба.

В следобедните часове различни клубове свободнопредставиха своите спортове за всички, които имат желание да пробват уменията си. От 14:00 часа младият кмет на Млада Загора Гергана Желева запозна присъстващите с проекта  „Пътят към Европа“, който представя по интересен начин програмата „Еразъм +“ и възможностите, които тя предлага.

От 16:00 часа започна празничен концерт с изпълнение на старозагорски танцови и вокални школи, сред които Хроматикс- група за поп и джаз пеене при НУМСИ „Христина Морфова“, хип хоп школите Scary ShadowZzz и Do it Crew. В събитието  се включи и балетът на Държавна опера Стара Загора. Специален гост беше любимата и популярна поп изпълнителка  Дарина Йотова – Дара. Тя представи някои от най-популярните си парчета и  зарадва своите фенове с последните си хитове.

Водещ на събитието биши известният изпълнител, танцьор, влогър и инфлуенсър Ballan, който  поднесе много изненади на своите фенове.

Днес на спортните площадки зад Централна поща в Стара Загора се провеждат седмите работнически спортни игри, организирани от КНСБ и с подкрепата на Община Стара Загора.