Има доказателство за божествения произход на Благодатния огън

Руският физик Андрей Волков твърди, че е успял да получи безспорно научно доказателство за божествения произход на Благодатния огън, който запалва всеки Великден без кибрит и огниво свещите в храма на Божи гроб в Ерусалим. Ръководителят на лабораторията по йонни системи в Курчатовския институт присъства на мистериозното запалване на Благодатния огън в Йерусалим.

52-годишният кандидат на физико-математическите науки от Русия носел на Божи гроб специална апаратура за измерване на електромагнитното излъчване.

„Бях наясно, че няма да е лесно да направя измерването, тъй като очевидно не можеше да бъда допуснат с научната апаратура на Божи гроб. И все пак реших да рискувам, още повече че приборът е малък и се побира в ръчна чанта. В общи линии се надявах на късмета си. И наистина ми провървя“, разказва пред сайта „Твоему ДНЮ“ руският учен. В момента, в който свещите в ръцете на Ерусалимския православен патриарх се самозапалили, научната апаратура засякла мощно електромагнитно излъчване.

„Следях в продължение на 6 часа електромагнитния фон в храма. Единственото отклонение от обикновените стойности беше регистрирано при запалването на свещите. Тогава приборите регистрираха за кратко време два пъти по-високи от нормалния фон стойности“, разкри руският физик. Според него експериментът доказва най-малкото, че Благодатният огън не е дело на човешка ръка. Волков е уверен, че пламъкът, който не изгаря и пречиства, не е измама и мистификация и че неговите материални „следи“ могат да бъдат засечени и измерени.

Благодатният огън е хилядолетен ритуал. Той е символ на вечността и на това, че Бог не ни  е забравил . Благодатният огън е символ на Божия благодат и вяра!