100 кедрови дръвчета засадиха ученици и учители от Търговска гимназия

На 20.04.2022г. ученици и учители от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ Стара Загора, засадиха в района на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“ 100 кедрови дръвчета, осигурени от Областна дирекция по горите Стара Загора. Инициативата е под надслов „Посади дърво, отгледай надежда“. Осъществи се във връзка стогодишния юбилей на училището, чието официално честване ще бъде на 11.05.2022г. – Денят на светите равноапостоли и просветители Св. св. Кирил и Методий. Залесяването се реализира с подкрепата на Община Стара Загора.
Дъждът не успя да осуети мероприятието – напротив! Учениците изразиха мнението, че това е добър знак за успеха на кампанията. Госпожа  Снежана Танева – директор на Търговска гимназия – сподели, че се надява след 100 години посадените „днес дръвчета да напомнят за делото на учениците и учителите“.
Госпожа Танева каза, че в Търговска гимназия се обучават 566 ученици в следните специалности – „Оперативно счетоводство“, „Банково дело“, „Икономика и мениджмънт“, „Търговия на едро и дребно“, „Електронна търговия“ и „Бизнес администрация“.
Инициативите във връзка с честването на юбилея ще продължат до 11.05.2022г.
Златка Тодорова