„Отворени врати“ за родители на и бъдещи първолаци във Второ ОУ

От утре /14 април / до 20 април от 18,00 часа в Актовата зала на Второ основно училище „П.Р.Славейков” ще има представяне на класните ръководители, които ще поемат наесен първите класове – най-развълнуваните малки ученици.

В  дните на „Отворените врати“  родителите на, а и самите бъдещи първолаци ще могат свободно да присъстват на уроците на:

14.04.2022 г. Г-жа Илиана Даскалова

15.04.2022 г. Г-жа Мара Цонева

18.04.2022 г. Г-жа Иванка Хаджиева

19.04.2022 г. Г-жа Павлина Балева

20.04.2022 г. Г-жа Красимира Тонева

Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ – Стара Загора е истински модерно и иновативно училище. Високият професионализъм на педагогическите специалисти, съвременните форми и методи за работа, обновената материална база и позитивната атмосфера го правят едно от най-предпочитаните в града.

Училището е включено в мрежата на иновативните училища с Решение №391 от 17 юли 2017 г. на Министерски съвет. Същата година училището получава Отличие в категорията основни училища от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Възпитаници на училището са редовни призьори на олимпиади и национални конкурси.

Към училището са сформирани детска вокална формация „Славейчета“, детска театрална школа „Везни“, студио „Словесно-изпълнителско изкуство“, ИТ клуб „Изкуства“. Разнообразни формации са реализирани по проектите „УСПЕХ“, „Твоят час“, „Занимания по интереси“ и „Образование за утрешния ден“. От 2005 г. учениците списват училищен вестник „Искрици“.

Ученици и учители активно участват в проекти и Национални програми на МОН („Твоят час“, „Еразъм“, „Енвижън“), както и съвместно с Училищното настоятелство („Европа директно“. Традиционни инициативи са благотворителните пролетни концерти и базари, както и патронния празник „Славейкови дни“ (отбелязван в седмицата през ноември, в която се чества рождението на поета Петко Славейков). Националният конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ!“, организиран от Второ ОУ, е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците. Учениците заемат призови места на регионалните Ученически игри по футбол, баскетбол, волейбол, лека атлетика, бадминтон, тенис на маса и шахмат.

Най-голямата ценност на Второ ОУ са неговите преподаватели, които не просто преподават, а вдъхновяват своите ученици!

Долап.бг