Кампанията „С тениска на бала“ се организира за осма поредна година

Кампанията „С тениска на бала“ се организира за осма поредна година от „Мото Пфое“ от Столичната организация на Българския червен кръст, съобщават на директорите на столичните училища от Регионалното управление на образованието в София-град.

„Мото Пфое“ са изработили дизайнерските тениски за 2022 г., на които е изобразена дружелюбна ръка – символ на добрината. На нея младежите могат да пишат, да получават автографи от съученици и учители, и така да я съхранят като мил спомен от ученическите години, а дарявайки средства и купувайки я – да се включат и в благородната кауза да помагат на свои връстници без родители да продължат образованието си.

Образованието е висша ценност и всеки трябва да има достъп до него. Затова от осем години кампанията „С тениска на бала“ помага на зрелостници без родители да продължат обучението си във висши училища и да получат равен шанс в живота, отбелязват организаторите.

За седем години инициативата е осигурила 259 стипендии за висши училища на абитуриенти в неравностойно положение и е предоставила 98 финансови поощрения за тези от тях, които са с отличен и с много добър успех във втори и трети курс.

Организаторите предлагат на всеки абитуриентски випуск да се включи в каузата и така да подпомогне връстници в нужда. „Много се отзоваха и доказаха, че зрелостниците са отговорни и мислещи млади хора, подкрепящи полезните каузи. Вярваме, че и випуск -2022 ще се припознае в целите на програмата и ще участва. Знаем, че сте претрупани с ангажименти и че предизвикателствата от кризата с COVID-19 и от сложната външнополитическа обстановка допълнително затрудняват учебните и професионалните задължения, но информираме, че кампанията „С тениска на бала“ започва. В името на образоваността на нацията ни“, отбелязват организаторите.