Фестивалът Холи събра цветът на младостта в Тракийски университет

Общността на чуждестранните студенти в Тракийския университет организира и проведе празник на цветовете, с който приветства настъпването на пролетта. Фестивалът „Холи“ е с вековни традиции, името му в буквален превод означава „изгарям“ и за първи път се споменава в каменен надпис 300 години преди Христа.

Саннит Саини, студент в четвърти курс, специалност „Ветеринарна медицина“ разказа, че с хвърлянето във въздуха на цветни пудри, гощаването със сладкиши, с многото песни и танци, се приветства пролетта. Саннит сподели, че много харесва Стара Загора и вероятно след дипломирането си ще остане в България. Неговият по-голям брат е завършил наскоро медицина в Украйна и вече работи в Ню Делхи.

С червено, синьо, зелено и жълто багрило младежите изрисуваха лицата и на зам.-ректора доц. Нели Грозева, както и на секретаря на университета – доц. Ани Златева, пожелавайки здраве, мир и щастие.

Веселието „Холи“ съвпадна с Деня на Тракия и така символично свърза историята и приятелството между града, в който учат студентите и древната им родина.

Стоянка Пастърмова