Старозагорската църква „Света Троица“ посреща Благовещение с детска изложба

По повод големият християнски празник Благовещение на Пресвета Богородица, Неделното училище и ателието по иконопис към храм „Света Троица“ в Стара Загора организираха дистанционна творческа работилница на тема „Благовещение“ за деца без ограничение на възраст и местожителство, съобщи предстоятелят на храма отец Евгени.

Изложба от 26 рисунки радва миряните в този красив празничен ден. Творбите пресъздават вълнуващия миг, когато Божият пратеник Св. Архангел Гавраил донася на Дева Мария  Благата вест, че ще стане майка и ще роди Спасителя.

В изложбата са подредени картини и на деца от детските градини „Кипарис“ и „Светулка“ и две основни училища – „Стефан Караджа“ и „Георги Райчев“. Особено впечатляващо е участието на деца от енорията на храм „Св. Княз Борис- Михаил“ от град Сливен. Седмокласникът Евгени Станков от основно училище „ Стефан Караджа“ е единственият, който към творбата си е прибавил и авторски текст, посветен на любовта към майката.

Творческата работилницата е открита в средата на февруари и продължи един месец.

На 27 март, когато БПЦ отбелязва Неделя Кръстопоклонна, третата Неделя от Светия пост, след Светата литургия, децата ще получат грамоти и подаръци за отличното си представяне.

Д-р Румяна Лечева /БТА