В последните дни на м.март ДТ „Гео Милев“ ще има нов директор?

На 22 март 2022 г. Министерство на културата най-сетне публикува датите за провеждане на последния етап от обявения през 2021 г. конкурс за заемане на длъжността „директор“ на Драматичен театър „Гео Милев“ Стара Загора. Събеседването ще се състои на 30.03.2022 г. от 11:30 часа в сградата на Министерството на културата.

За тази длъжност кандидатстваха четирима участници: Светла Тодорова, Павлин Тенев, Благой Бойчев и Димитър Костадинов. Допусната за последния тур – събеседване с 10-членна комисия, представяне на програмата на кандидата за управление на институцията за следващите четири години и конкретен план за първата година е само СВЕТЛА ТОДОРОВА.

Светла Тодорова е дългогодишна водеща актриса в Старозагорския храм на Мелпомена от 1 септември 1997 г. Тя е сред любимите артисти на публиката с нейното широко амплоа и талант. В творческата й биография има над 50 централни роли. Заедно с това има завършена магистратура по арт-мениджмънт.

Светла Тодорова има редица участия на общоградски събития, сътрудничи на Старозагорската опера в редица концерти, спектакли и рецитали, ръководи любителска театрална формация за деца и младежи.

Тя е широко скроен човек и синдикален лидер.

Заедно със старозагорския кандидат за театрален директор до 31 март ще се проведат заключителните етапи от конкурсите за директори на Народен театър „Иван Вазов“, Младежки театър „Николай Бинев“- София, Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ Шумен, Драматичен театър „Н.О.Масалитинов“- Пловдив, Драматично-куклен театър – Враца, театър „Българска армия“-София.

Росица Ранчева