Вълшебен  рожден ден отпразнува Детска градина „Светлина“ Стара Загора

„Тези, които носят светлина, никога не остават на тъмно“.

Детска градина „Светлина” отпразнува своя рожден ден на 81-вият ден от годината, „Денят на водата”– 22 март.

Еуфорията се усещаше още седмица преди това. Подготвяха се сценарий, декор, подаръци и изненади за малки и големи. Всяка година на тази дата в детската градина е вълшебно. Този празник е най-специалният за децата, родителите, ръководството и целия екип на детската градина.

Тази година ни беше сладко. Построихме „Захарна фабрика”. Попитахме децата какво най-много обичат? Разбира се, че лакомства. От групите се разнасяше мирис на мента ,портокал, малини, боровинки, сладък памук и др. Различен бе и дрескода за всяка група: червено като малина, оранж като портокал, синьо, зелено, розово и бяло, жълто като лимон и т. н. Два бонбона и една близалка, посрещаха родители и деца, за да им подсладят деня под звуците на химна на детската градина.

По едно време Близалката си изгуби клечката и стана тъжна. Всички се опитахме да я потърсим, за да й  помогнем и развеселим. Тогава малчуганите с грейнали очи и широки усмивки облечени в цветовете на бонбоните – мента, лимон, малина, боровинка, портокал и маршмелоу се отправиха към Захарната фабрика. Там под формата на музикално – подвижни игри и други развлечения се устрои забавление. Приказният декор шарена „Захарна фабрика” бе изработен от учителите на „Светлина“.  В главните роли на героите бонбон „Малинка”, „Маршмелоу” и „Близалка” се превъплътиха педагогически специалисти.

На самият празник се връчиха и наградите за деца и грамоти за родителите на семействата, участвали в първото „Предизвикателство на Светлина“.

Празникът завърши с красива двуметрова торта (осигурена от Настоятелството „Светлина“). Заря от бонбони и фойерверки допринесоха празникът да завърши прекрасно.

Росица Ранчева