Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави Кукления театър

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров поздрави артистите и работещите в Държавен куклен театър Стара Загора по повод 21 март- Световният  ден на кукления театър.

Уважаеми дами и господа,

Скъпи приятели!

Всяка година по това време с огромно удоволствие отправям към Вас своите искрени благопожелания по повод 21 март – Световният ден на кукления театър. Поздравявам Ви, с уважение и респект към всеотдайния Ви професионализъм и вдъхновяващ талант!

В очакване сме на най – хубавото време в годината – пролетта! След две изключително тежки години за всички нас, отново гледаме с надежда, но и с тревога към идващите дни! Благодарим Ви, че преминахте през изпитанията с мъдрост, смелост и висок дух! В най – трудните моменти, отворените театри и откритите сцени, бяха спасителна глътка въздух, пречистваща вяра, сливане със смисъла. И сега, в новите предизвикателства, които животът не спира да ни поднася, верни на своята човешка мисия, заставате с името и авторитета си зад благотворителна кауза в подкрепа на бежанците от Украйна.

За Стара Загора е чест номинацията на Държавен куклен театър в категория „Постижения в кукленото изкуство“ на Наградите „Икар“ за спектакъла „Прегаряне“ – екипно постижение в кукленото изкуство за възрастни. Сигурен съм в успеха Ви!

Бъдете здрави и вдъхновени! Аплодисментите отново са за Вас!“, се казва в Поздравителния адрес на градоначалника.