Полезни предмети от рециклирани материали изработиха ученици от ОУ „Митьо Станев“

Учениците от Пето основно училище „Митьо Станев“ Стара Загора се включиха в Световния ден на рециклирането, организиран от сдружение BG Бъди активен. В продължение на няколко дни малките посланици на природата сами изработиха кошчета за разделно събиране на отпадъци, информационни и образователни материали, с което станаха част от инициативата на Global Recycling Foundation. Иновативната паралелка 4. г клас с класен ръководител г-жа Дора Павлова работи по пет мисии: „Аз отглеждам живот“ – при която учениците засаждат различни семена и полагат лични грижи в отглеждането им, втората мисия е „Аз рециклирам“ – за която беше поканен ландшафтният архитект на Община Стара Загора. На открит урок учениците се запознаха с тази професия и имаха възможност лично да задават въпроси, свързани с озеленяването на града, къде и как се събират и рециклират отпадъците на Общината и ред други въпроси.

Предстои осигуряване на храсти и дръвчета за озеленяване и облагородяване на училището, които ще бъдат засадени с помощта на учениците. Цялостната дейност на паралелката през учебната година е насочена към опазване на околната среда и примерът, който трябва да даваме на околните.

Последната мисия, която ще бъде реализирана е „Зелен град“ или учениците и госпожа Павлова ще изработят град на мечтите от изцяло рециклируеми материали.

Десислава НАНЕВА