Алумни* клуб създават в ГПЧЕ „Ромен Ролан“- Стара Загора

Стани част от Алумни клуба на ГПЧЕ „Ромен Ролан“!

Здравейте, казвам се Данаил Маринов, основател на Алумни Клуба. Завърших ГПЧЕ “Ромен Ролан” през 2006г. В момента работя като старши продуктов мениджър в GfK. Съвсем отскоро съм и в отговорната роля на баща на малка Ема. Определям себе си като щастлив, искащ да учи и да се развива, отговорен човек!

Обръщайки се назад, стигнах до извода, че фундаменталната част от знанията и много от приятелите ми имам благодарение именно на нашата гимназията. Дадох си сметка, че е дошъл момент, в който осъзнавам и имам нуждата, да помагам и върна част от това, което ми даде гимназията. Така се роди идеята за Алумни Клуба към ГПЧЕ “Ромен Ролан”.

Мисия на клуба е да запази приемствеността между поколенията ученици, носещи духа на гимназията. Сред основните цели са: подпомагане на настоящите ученици в техните първи професионални стъпки чрез кариерно ориентиране и менторска програма, подкрепа на самото училище, не на последно място, да създадем инкубатор за бъдещи лидери. Вярвам, че самият Алумни Клуб ще бъде основа за солидна професионална мрежа, базирана на принципите на взаимопомощ и поглед към бъдещето.

Давам си сметка, че това е доста амбициозна и нелека инициатива. Затова имам нужда от помощ и съмишленици в нея!

Ако съм привлякъл вниманието Ви:

– ще се радвам да харесате страницата, както и да споделите този пост сред бившите си съученици.

– да Ви поканя на неформална среща в ZOOM на 29 март 2022 г., където да Ви разкажа повече за клуба и как бихте могли да се включите в инициативите му. За нея ще пусна пост в следващите няколко дни.

– Като следваща стъпка планираме откриващо събитие на Алумни Клуба на 11 юни. Повече за него, ще споделя скоро.

Благодаря искрено за оказаната подкрепа при формиране на концепцията на Алумни Клуба на Теодора Николова – директор на ГПЧЕ “Ромен Ролан”, Донка Матеева – учител по литература, Първан Симеонов и Добромир Ботев.

*Понятието идва от латински език и означава „възпитаник“. В съвременното си значение понятието представлява събирателно название на успешно завършилите даден университет или специалност.

Долап.БГ