Кукленият театър играе благотворително в полза на бежанците от Украйна

Тази събота ( 19 март  2022 г.) от  18:00 часа Държавен куклен театър Стара Загора  организира благотворителен спектакъл. 100 % от прихода ще бъде предаден на Обществен Дарителски Фонд – Стара Загора и ще бъде насочен към бежанците от Украйна , настанени в града на липите.

Цената на билетите е 6 лв. на зрител. Сумата ще бъде събирана в маркирани за каузата кутии и срещу нея всеки зрител ще получи билет за спектакъла „Жабокът принц“. При желание може да се дари и по-голяма сума. Максималният капацитет на салона е 200 места.

Спектакълът, който ще бъде представен е „Жабокът принц“ по Братя Грим.

Драматизацията е на Веселин Бойдев. Текстът на песните е на Славчо Маленов. Режисьор е Дарин Петков. Сценографията е на Диана Узунова, а музиката – на музика Гергана Василева.

Участват артистите Елица Стоянова, Кирил Антонов, Татяна Андреева и Янчо Иванов.

Жабокът принц“ е приказка за една малка принцеса и …ЖАБОК!

Чрез веселите и необичайни ситуации, създадени от омагьосания Жабок, разбираме че, когато човек може да понесе отговорността на думите и обещанията си, тогава е готов да срещне и да познае истинската любов.

От тази събота 19 март 2022 година, за посещение на спектаклите на Държавен куклен театър Стара Загора, вече няма да се изисква зелен сертификат.

Мариела Кралева