Един за всички, всички за един“ – вълнуващ разказ от Стара Загора за Хилда, Теодосий, Васил, оркестър и публика

Студът, вятърът и изненадващата зима през март не успяха да спрат старозагорци, които препълниха залата снощи за „Среща с киното“.  На сцената – Хилда Казасян заедно с Васил Петров, кавалджията Теодосий Спасов и оркестъра на Плевенската филхармония, а в залата – завладяната от музиката  и киното публика. Но не „един срещу друг“, а заедно във вълнуващо пътешествие назад във времето.

Ако концертът с мултимедия е толкова привлекателна форма, това според специалистите се дължи на вълнуващия диалог между солист, оркестър и публика – „метафора на модерното време“. В един миг, по думите им, разбираш, че единият не може без другите, както и кадрите не са толкова вълнуващи, ако не са точно тези изпълнители.

Музикалното пътешествие те връща назад: първо – в нямото кино, заедно с неповторимия Чарли; после се усмихваш с Лайза Минели; тъжиш с Монро; забавляваш се с Ричард Гиър и Джулия Робъртс в неповторимата романтична комедия; връщаш се в днешния ден с музиката на едноименния бестселър на Марио Пузо, пресъздаден от Копола, и хита на Нино Рота…

На сцената класическият джаз става секстет с вокал, включва се оркестърът, звукът става все по-дързък, страстен дует на Хилда Казасян и Христо Йоцов – на конги  и барабани предизвика публиката да се включи  с ритмични ръкопляскания.  

Двучасовата музикална история, която предлага режисьорът и автор на мултимедиата Васил Къркеланов, е част от личната, от семейната история на всеки един в залата, според ценители. И затова публиката аплодира спектакъла и не иска той да свършва..

Д-р Румяна Лечева/БТА