Слънчевата Таня Калчева навършва днес  красива годишнина

На 5 март 2022 г. Татяна Калчева – заместник-директор на Държавен куклен театър-Стара Загора, навършва 60 години. Да, всеки който я познава, ще възкликне:“Не може да бъде!“.

Да, така е! Нашата Таня изглежда на не повече от 40 лета, с тези сладки трапчинки и най-чаровната усмивка в града на липите. С младото си сърце и грижовна доброта. С топлото отношение към всички и безкомпромисен професионализъм. Тя е Сивият кардинал на театъра, стоманена ръка в копринена ръкавица, Жана Дарк в полза на всяка справедлива и човеколюбива кауза.

Татяна Калчева е администратор от най-висока класа в сценичните изкуства. Тя отлично познава законите и изгражда здрави отношения между колегите. Дори избра и рождения си ден да празнува с един от най-вълнуващите спектакли на театъра си – „Прегаряне“ на 5 март т.г. Със сигурност и този път, тя ще бъде в залата и ще се вълнува за всеки артист, за всичко, което се случва на сцената и в салона.

Любеща и грижовна майка и баба, дъщеря и съпруга, тя е самата обич и нежност, когато стане дума за семейството й, за двете прекрасни дъщери и внука Борил. От тази обич е „облъчен“ и Булит – чаровното куче порода „Джак ръсел“, който е семейният любимец и се радва на специална почит и внимание.

Малцина знаят, че Таня е запален рибар и любител на природата. Тя е безспорно една от най-интересните знаещи, можещи и дейни личности на Стара Загора, които й дават цвят. Таня не просто е компетентна, а веща в детайли за работата си. Тя е основен двигател и гориво едновременно и на Международния фестивал на кукленото изкуство за възрастни „Пиеро“. Можем смело да кажем, че Таня е Самият Театър. Нейната отдаденост е заразителна. Топлината й е окуражителна, „заразна“ и поддържаща.

Честит рожден ден, мила Таня!

Ние, от Долап.бг , много те обичаме!

Желаем ти здраве, успехи и хиляди щастливи мигове с най-близките на сърцето ти хора!